6 annosta

250 g härkistä
1,2 l vettä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 kasvisliemikuutiota
1 tl mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
1 laakerinlehti
300 g hapankaalia tai säilöttyä punakaalia
250 g pakastettuja suikalekasviksia
300 g (noin 5 dl) suikaloitua, säilöttyä punajuurta liemineen
1 tl suolaa
1–2 rklsokeria
1. Pane kattilaan vesi, tomaattimurska, liemikuutiot ja mausteet. Kiehauta seos.
2. Lisää pakastekasvikset ja hapankaali. Keitä viisi minuuttia ja lisää punajuurisuikaleet. Jatka kypsentämistä viisi minuuttia. Lisää härkis kypsään keittoon tai lisää se keiton joukkoon vasta lautasella (mealprepatessa voi sekoittaa heti).
3. Lisää keittoon ruokalusikallinen soijavalmistetta tai esim. kaura fraichea.
Comments