N. 200 g naudan ulkofileepihviä per ruokailija
Suolaa ja mustapippuria
Oliiviöljyä ja voita
Jälkimarinadi:
Puoli ruukkua sekä tuoretta oreganoa että timjamia
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
8 tippaa tabascoa
1 rkl sitruunamehua
½ dl oliiviöljyä
Marinadi: laita öljy kulhoon. Hienonna yrtit, kuori ja purista valkosipulinkynnet. Lisää kaikki nämä öljyn joukkoon ja sekoita. Lisää paprikajauhe, tabasco, sitruunanmehu.
Ota pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Ripottele pihvien pinnalle suolaa ja mustapippuria ja anna maustua.
Paista pihvejä suorassa lämmössä hyvin kuumassa grillissä n. 2 min. Kun pihvistä alkaa tihkua kirkasta nestettä, käännä ja paista jälleen 2 min. Paistamisen loppuhetkillä lisää pihvien päälle ruokalusikallinen voita.
Levitä lautaselle folio ja lusikoi sen pohjalle muutama lusikallinen marinadia. Nosta kaksi pihviä yhteen folioon ja levitä vielä muutama lusikallinen marinadia pihvien päälle. Kääri foliosta tiivis paketti ja anna maustua huoneenlämmössä 5 min.
Comments