4 annosta, 433kcal/annos
hh: 51,10g r: 11,10g p: 30,27g
4 isoa tomaattia
1 pieni sipuli
400g naudan jauhelihaa 7% tai 10% tai naudan tilalla n. 150 g soijarouhetta
(1 pieni paprika)
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa ja mustapippuria
(0,5 dl leivänmuruja, tai 2 rkl korppujauhoja)
noin 50 g kevyttä juustoraastetta
1. Leikkaa tomaateista ”hattu” pois. Koverra sisus pienellä lusikalla talteen. Käännä tomaattikupit nurin päin talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
2. Kuori ja hienonna sipuli. (Halkaise, poista siemenet ja hienonna paprika).
3. Ruskista jauheliha. Lisää sipulit (ja paprikat) pannulle ja paista hetki.
4. Lisää tomaatin sisukset ja mausteet jauhelihaseokseen. Kypsennä 3–5 minuuttia. Tarkista maku. (Lisää lopuksi leivänmurut tai korppujauhot.)
5. Täytä tomaatit seoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja nosta tomaatin hatut päälle. Siirrä tomaatit uunivuokaan ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Jos valmistat tomaatit etukäteen ja kypsennät jääkaappikylmänä, lisää paistoaikaa 5–10 minuuttia.
6. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tee tomaattien lisäkkeeksi kuskusia, riisiä tai perunasosetta.
Lisää salaatti tai muita vihanneksia vapaasti.
Comentários