top of page

Porkkanakakku


Porkkanakakku

Taikina:

4 kananmunaa1 dl tummaa sokeria200 g mantelijauhoa1 tl leivinjauhetta1 sitruunan kuori raastettuna150 g porkkanaa raastettunaripaus suolaa


Kuorrute:

200 g kevyttä maustamatonta tuorejuustoa

0,5 dl tomusokeria


1. Erottele kananmunien keltuainen ja valkuainen. Vaahdota ensin valkuainen kuohkeaksi. Vaahdota sitten keltuainen ja sokeri vaahdoksi.


2. Sekoita keltuaisvaahtoon leivinjauhe, mantelijauho, suola, sitruunankuoriraaste ja porkkanaraaste. Kääntele valkuaisvaahto sekaan varovasti.


3. Kaada taikina leivinpaperille 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Jäähdytä.


4. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi vielä pähkinärouheella.


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page