2 annosta
1, 5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl manteli- tai pähkinämaitoa
1 dl luonnonjogurttia (tai soija- tai kaurajogurtti)
1 rkl chia- tai pellavansiemeniä
ripaus suolaa
1 rkl (raaka)kaakaojauhetta (sokeriton)
Päälle
1 rkl maapähkinöitä
(raakakaakaonibsejä)
2 rkl pähkinä-toffeekastiketta (seuraavalla sivulla)
Sekoita kaurahiutaleet, jogurtti, neste, chiasiemenet ja mausteet keskenään sekaisin lusikalla. Lisää joukkoon kaakaojauhe. Valmista pähkinä-toffeekastike. Lusikoi puuroa kerroksittain toffeekastikkeen ja maapähkinöiden kanssa suljettavaan purkkiin. Anna tekeytyä kylmässä vähintään parin tunnin ajan tai yön yli.
Pähkinä-toffeekastike
2 annosta
100 g kuivattuja taateleita ilman kiviä (n. 8 kpl)
kasvimaitoa sen verran että taatelit peittyvät
2 rkl maapähkinävoita
Liota taateleita kasvimaidossa noin tunnin ajan. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi ja lisää joukkoon maapähkinävoi. Nauti aamupuuron joukossa tai terveellisempänä jälkiruokien kastikkeena
Comments