8 pientä pizzaa
Grillissä valmistuvat parhaat pizzat.
Taikina:
5dl 42-asteista vettä
11 g kuivahiivaa
2 rkl öljyä
1 ½ tl suolaa
10-11 g vehnäjauhoja/kaurajauhoja/muuta jauhoseosta
+ jauhoja leivontaan
2 eriä valmistustapaa grillipizzalle
Käytä pizzakiveä! Laita pizzakivi grilliin n. 30 minuuttia ennen paistamista. Lämpötila saa olla noin 250 kun nostat pizzat grilliin. Pizzakivellä saat upean himoitun rapean pohjan! Tapa 1: Voit halutessasi grillata pohjan ensin toiselta puolelta kevyesti ja kääntää sen, ja tässä vaiheessa lisätä täytteet. Tapa 2: Jauhota pizzalapio ja nosta sille pohja. Lado täytteet ja liu’uta pizza varovasti pizzakivelle. Grillaa (mieluusti kannen alla) kunnes pohja saa kauniin värin ja juusto alkaa sulaa.
Valmistus ilman pizzakiveä. Kauli taikina ja jauhota kevyesti pinnalta. Nosta taikina grilliin suoraa ritilälle ja paista ensin yhdeltä puolelta kevyesti. Käännä ja lado päälle täytteet. Grillaa (kannen alla) valmiiksi simppeleitä ideoita grillipizzan töytteisiin
Vaihtoehto 1:
½ kesäkurpitsa viipaleina
n. 75 g vuohenjuustoa tai fetaa
1 kevätsipuli
Vaihtoehto 2:
n. 50 g prosciuttoa
½ dl parmesaaniraastetta
n. 75 g mozzarellaa viipaleina
Muutama kirsikkatomaatti puolitettuna
Vaihtoehto 3:
2 dl yrteillä maustettua tomaattimurskaa
200 g mozzarellaa siivutettuna
Comments