top of page
Writer's pictureEmmi Salo

Grillipizzan pohja

8 pientä pizzaa


Grillipizzan pohja

Grillissä valmistuvat parhaat pizzat.


Taikina:


5dl 42-asteista vettä

11 g kuivahiivaa

2 rkl öljyä

1 ½ tl suolaa

10-11 g vehnäjauhoja/kaurajauhoja/muuta jauhoseosta

+ jauhoja leivontaan


2 eriä valmistustapaa grillipizzalle


  • Käytä pizzakiveä! Laita pizzakivi grilliin n. 30 minuuttia ennen paistamista. Lämpötila saa olla noin 250 kun nostat pizzat grilliin. Pizzakivellä saat upean himoitun rapean pohjan! Tapa 1: Voit halutessasi grillata pohjan ensin toiselta puolelta kevyesti ja kääntää sen, ja tässä vaiheessa lisätä täytteet. Tapa 2: Jauhota pizzalapio ja nosta sille pohja. Lado täytteet ja liu’uta pizza varovasti pizzakivelle. Grillaa (mieluusti kannen alla) kunnes pohja saa kauniin värin ja juusto alkaa sulaa.

  • Valmistus ilman pizzakiveä. Kauli taikina ja jauhota kevyesti pinnalta. Nosta taikina grilliin suoraa ritilälle ja paista ensin yhdeltä puolelta kevyesti. Käännä ja lado päälle täytteet. Grillaa (kannen alla) valmiiksi simppeleitä ideoita grillipizzan töytteisiin


Vaihtoehto 1:

½ kesäkurpitsa viipaleina

n. 75 g vuohenjuustoa tai fetaa

1 kevätsipuli


Vaihtoehto 2:

n. 50 g prosciuttoa

½ dl parmesaaniraastetta

n. 75 g mozzarellaa viipaleina

Muutama kirsikkatomaatti puolitettuna


Vaihtoehto 3:

2 dl yrteillä maustettua tomaattimurskaa

200 g mozzarellaa siivutettuna


7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page