6 annosta
600 g naudan jauhelihaa
1 ½ paprika paloiteltuna
150 g sipulia hienonnettuna
1 ½ kasvisliemikuutio
1 ½ rkl tomaattipyreetä
4 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
6-7 dl vettä
1 ½ prk creme tai kaura fraichea TAI purkki kevyt kermaviiliä
Rasia kirsikkatomaatteja
Rouhittua mustapippuria (ja kuivattua basilikaa) oman maun mukaan
1. Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää paprika ja sipuli. Paista, kunnes sipuli on kuullottunut. Murenna päälle liemikuutio ja mausta pippurilla.
2. Lisää tomaattipyree ja riisit. Sekoittele hetki.
3. Lisää vesi ja kuumenna. Anna riisi kypsyä kannen alla välillä sekoitellen 10-15 min. Kypsennysaika on riippuvainen riisityypistä, katso pakkaus.
4. Lisää creme fraiche tai kermaviili. Kuumenna. Viimeistele lohkotuilla tomaateilla.
Comentários