6 annosta
1 kg valkokaalia
1 sipuli
1 rkl öljyä
400 g naudan tai karitsan jauhelihaa
1 lihaliemikuutio
2 dl vettä
1 dl kuohukermaa
½ dl tummaa siirappia
½ tl mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua meiramia
Suikaloi yksi kilo valkokaalia. Lisää kaalit kattilaan, jossa on kaksi desilitraa vettä ja yksi lihaliemikuutio. Keitä 20 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna yksi ruokalusikallinen rypsiöljyä paistinpannulla. Kuullota sipuli. Lisää joukkoon 400 grammaa naudan tai karitsan jauhelihaa ja ruskista.
Yhdistä jauheliha-sipuliseos sekä keitetty kaali voidellussa uunivuoassa. Lisää yksi teelusikallinen kuivattua meiramia, puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria, yksi desilitra kuohukermaa ja puoli desilitraa tummaa siirappia. Sekoita.
Paista kaalilaatikko ilman riisiä 200 asteisessa uunissa noin tunti.
Comments