6 annosta
1 kg lohifileetä
1-2 limen kuori ja mehu
Suolaa ja jauhettua mustapippuria
Kypsän kalan pinnalle tuoretta tilliä
Yrttirahka:
250 g rahkaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl maitoa
Suolaa ja oreganoa
Valmista ensin yrttirahka: Sekoita kaikki ainekset, lisää valkosipuli puristettuna. Anna maustua jääkaapissa peitettynä grillauksen ajan.
Laita kylmällä vedellä huuhdottu filee nahkapuoli alaspäin ison alumiinifoliopalan päälle. Nosta folion reunat ylöspäin. Näin kalasta tippuva rasva ei valu grilliin.
Sivele fileen pintaan limemehu. Lisää raastettu limen kuori, suola ja pippuri.
Grillaa n. 15 min tai kunnes kypsä. Ripota pinnalle hienonnettu tilli.
Tarjoa yrttirahkan, grillatun kesäkurpitsan ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.
Comments