top of page

Kokonainen lohifilee

6 annosta


Lohifilee

1 kg lohifileetä

1-2 limen kuori ja mehu

Suolaa ja jauhettua mustapippuria

Kypsän kalan pinnalle tuoretta tilliä


Yrttirahka:


250 g rahkaa

1 valkosipulinkynsi

1 rkl maitoa

Suolaa ja oreganoa


  • Valmista ensin yrttirahka: Sekoita kaikki ainekset, lisää valkosipuli puristettuna. Anna maustua jääkaapissa peitettynä grillauksen ajan.

  • Laita kylmällä vedellä huuhdottu filee nahkapuoli alaspäin ison alumiinifoliopalan päälle. Nosta folion reunat ylöspäin. Näin kalasta tippuva rasva ei valu grilliin.

  • Sivele fileen pintaan limemehu. Lisää raastettu limen kuori, suola ja pippuri.

  • Grillaa n. 15 min tai kunnes kypsä. Ripota pinnalle hienonnettu tilli.

  • Tarjoa yrttirahkan, grillatun kesäkurpitsan ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page