6 annosta
250 g ylikypsää palvikinkkua tai saman verran kinkkusuikaleita
150 g sipulia hienonnettua
2 rkl vehnäjauhoja
2 prk (à 400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
1 prk (380/230 g) esikeitettyjä punaisia linssejä
1 prk (2,5 dl) maustettua ruokakermaa (esim. pippuri-juusto)
½ - 1 kasvisliemikuutio
½ dl suolakurkkua kuutioituna
(kuivattua ruohosipulia tai persiljaa)
Neljä annosta riisiä tai nauhapastaa
Laita neljä annosta riisiä tai pastaa keittymään (n. 50-60 g/annos).
Laita kinkku ja sipuli pannuun, varo polttamasta. Ripottele joukkoon vehnäjauho. Kääntele hetki.
Lisää joukkoon säilyketomaatit, huuhtele tölkit tilkalla vettä. Lisää myös linssit, ruokakerma ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 5 min.
Lisää suolakurkut. Viimeistele halutessasi ruohosipulilla tai persiljalla. Nostele rasioihin riisin tai pastan kanssa.
Comments