4 annosta
400 g jauhelihaa
4 dl pastaa
1 sipuli
1 paprika tai 1 iso porkkana
1 pieni kesäkurpitsa
4-5 dl vettä
1 rkl öljyä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tl timjamia
Hienonna kuorittu sipuli. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää paprikat tai porkkanat, 4 dl vettä, suola, mustapippuri ja pasta. Keitä kannen alla noin 8 minuuttia välillä sekoitellen. Mitä enemmän vettä lisäät, sitä keittomaisempaa koostumuksesta tulee.
Sekoita joukkoon kesäkurpitsat, tomaattimurska ja timjami. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 6 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä pieni määrä kerrallaan keittämisen aikana. Anna pastan vetäytyä hetki.
コメント