top of page

Helppo pinaatti-makaroonilaatikko

Writer's picture: Emmi SaloEmmi Salo

6 annosta


Pinaatti-makaroonilaatikko
  • 7 dl tummaa makaronia

  • 350 g kananpojan jauhelihaa

  • 350 g naudan jauhelihaa

  • (TAI 700g jompaa kumpaa)

  • 1 makea sipuli

  • 2 munaa

  • 0,5 litraa maitoa tai kaurajuomaa

  • 0,5 litraa liha- tai kanalientä

  • 1 kpl pakastepinaattikeitto, etukäteen sulatettuna

  • öljyä paistamiseen ja vuoan voitelemiseen


  1. Kuullota sipuli pannulla öljyssä. Ruskista pannulla myös jauhelihat. Mausta halutessasi.

  2. Kaada maito/kaurajuoma kulhoon ja riko munat sekaan. Riko munien rakenne haarukalla.

  3. Voitele uunivuoka kevyesti ja kaada makaronit vuoan pohjalle. Esikeittämistä ei tarvita!

  4. Kaada makaronien päälle jauhelihat, sulatettu pinaattikeitto, munamaito sekä lihaliemi. Sekoita tasaiseksi. 

  5. Kypsennä 200 asteessa noin tunti. Sekoita pohjia myöten paistamisen alkupuolella ja puolivälissä, jotta pinta ei pala.


Vinkki: upota sekaan mitä tahansa kasviksia! Porkkanaraaste, kesäkurpitsa, kaalia, tomaattia, aurinkokuivattua tomaattia…


33 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Voimanainen on motivoiva treeniryhmä, jonka avulla pysyt motivoituneena myös esteiden yllättäessä!
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page