top of page
Writer's pictureEmmi Salo

Kalamureke/kalapihvit

4 annosta


Kalamureke/kalapihvit
  • 800 g nahatonta kalafileetä (esimerkiksi haukea tai lohta)

  • 1 sipuli

  • 1–2 dl maitoa

  • 2 munaa

  • 1 rkl vehnäjauhoja

  • 1 rkl perunajauhoja

  • 1 tl suolaa

  • ¼ tl valkopippuria

  • ¼ tl sitruunapippuria

  • (tilliä)

  • (sitruunaa)


  1. Mittaa kaikki aineet yleiskoneen leikkuukulhoon. Anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista. Jos massa tuntuu liian kuivalta, lisää tilkka maitoa. Koostumus on sopiva, kun massa on löysähköä.

  2. Kaada massa kevyesti voideltuun noin 1 ½ litran vetoiseen uunivuokaan. Nosta vuoka isomman uunivuoan sisälle ja kaada isompaan vuokaan kiehuvaa vettä.

  3. Kypsennä mureketta 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kalamureke on valmis, kun se on kokonaan hyytynyt. Huom! Voit myös paistaa pihveinä öljyssä! Sopii perunoiden tai perunamuusin kanssa.

25 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page