4 annosta
200 g vihreää parsaa
1 salottisipuli
2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
¼ tl tl curryjauhetta
2 dl valkoviiniä
8 dl kuumaa kala- tai kasvislientä
250 g lämminsavulohta
¼ tl suolaa
¼ tl rouhittua valkopippuria
½ sitruunan raastettu kuori
2 rkl tuoretta hienonnettua ruohosipulia
1. Poista parsojen tyvestä puumainen osa. Kuori kevyesti ja paloittele. Hienonna sipuli.
2. Kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää riisi ja curryjauhe ja kääntele, kunnes riisit muuttuvat hieman läpikuultaviksi. Lisää joukkoon valkoviini ja sekoita, kunnes viini on
imeytynyt riisiin. Lisää kala- tai kasvislientä vähissä erissä aina imeyttäen nesteen riisiin.
3. Poista lohipalasta nahka ja tarvittaessa ruodot. Paloittele lohi. Jatka risoton hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää, aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa parsapalat ja anna niiden kypsyä 3-4 minuuttia.
4. Lisää lopuksi joukkoon lohipalat ja mausta risotto sekä suolalla, rouhitulla valkopippurilla, puolikkaan sitruunan raastetulla kuorella että hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa savulohi-parsarisotto heti.
Comments