4 annosta
n. 600 g lohta
Neljä annosta perunaa
Smetanakastike
1 prk (120 g) smetanaa (tai kevennä: creme fraiche 18% tai jokin ruoanlaittodippi 15%)
1/2 rkl sitruunanmehua
3/4 dl tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa
laita perunat kiehumaan (ja valmista perunamuusi sillä aikaa, kun lohi on uunissa). Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi filee talouspaperilla ja nosta uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele kalan lihapuolelle suolaa.
Sekoita kulhossa smetana, sitruunanmehu, tilli ja suola. Levitä seos kalan päälle raidoiksi.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta.
Jaa rasioihin perunan kanssa.
Comments