top of page

Smetanalohi

4 annosta


Smetanalohi

n. 600 g lohta

Neljä annosta perunaa


Smetanakastike

1 prk (120 g) smetanaa (tai kevennä: creme fraiche 18% tai jokin ruoanlaittodippi 15%)

1/2 rkl sitruunanmehua

3/4 dl tilliä hienonnettuna

ripaus suolaa


  1. laita perunat kiehumaan (ja valmista perunamuusi sillä aikaa, kun lohi on uunissa). Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi filee talouspaperilla ja nosta uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele kalan lihapuolelle suolaa.

  2. Sekoita kulhossa smetana, sitruunanmehu, tilli ja suola. Levitä seos kalan päälle raidoiksi.

  3. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta.

  4. Jaa rasioihin perunan kanssa.


15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page