4 annosta
4 dl couscousia
5 dl vettä
3 rkl harissatahnaa (esim. Al’Fez)
1 tl suolaa
½ dl manteleita
1 appelsiini
2 limettiä
600 g lohta
1 rs kirsikkatomaatteja
1 ruukku korianteria
½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Mittaa uuninvuoan pohjalle kuskus, vesi, harissa, suola ja mantelit. Sekoita ja tasoita pinta. Pese appelsiini ja limetit. Leikkaa ne siivuiksi ja lado kuskusin päälle.
Huuhdo lohi ja kuivaa se talouspaperilla. Nosta se nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan kuskusin ja sitruksien päälle. Paista 20 minuuttia.
Vuoan ollessa uunissa huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit ja silppua yrtit.
Tarkista kuskusin kypsyys. Nosta vuoka uunista. Irrota kalasta nahka vetäisemällä. Se irtoaa kypsänä helposti. Ripottele päälle suola. Nosta tomaatit ja yrtit kalan päälle. Viimeistele oliiviöljyllä.
Comments